Stadion uitvalsbasis EK damesvoetbal voor Oostenrijk

Het Oostenrijks dameselftal heeft stadion de Wageningse Berg als uitvalsbasis gekozen voor het Europees kampioenschap damesvoetbal dat deze zomer in Nederland wordt gehouden. Het elftal verblijft in het naastgelegen Fletcher Hotel de Wageningsche Berg.

De technische staf van Oostenrijk was erg enthousiast over de conditie van het veld, de sfeer in het stadion en de (sport)faciliteiten van Fletcher Hotel de Wageningsche Berg. Het elftal zal van 16 juli tot uiterlijk de finaledag op 6 augustus haar trainingen afwerken op het Wageningse veld. Hun eerste wedstrijd staat gepland voor 18 juli tegen Zwitserland in Deventer.

Stadion de Wageningse Berg was tot 1992 de roemruchte thuisbasis van FC Wageningen. Na het faillissement van de voetbalclub is het plan ontstaan om het stadion te behouden door het, samen met de naastgelegen watertoren, om te bouwen naar een innovatief en multifunctioneel centrum waar kennis en kunde op het gebied van voeding, beweging en gezondheid samenkomen. Daarbij blijft het voetbalveld en de contouren van de tribunes behouden.

Vooruitlopend op de realisatie van de plannen hebben de Stichting Future Center Wageningen en BOEi de afgelopen jaren stevig geïnvesteerd in de kwaliteit van het voetbalveld. Dit heeft erin geresulteerd dat er nu een prachtig veld ligt dat aan alle eisen van de KNVB voldoet. Samen met Fletcher Hotel de Wageningsche Berg wordt de locatie aangeboden voor trainingskampen. In de afgelopen twee jaar hebben onder andere de selectie van FC Twente,  Al Jazira Club (Verenigde Arabische Emiraten) en het Braziliaanse dameselftal er trainingskampen gehouden.