Future center wageningen

Oude plek

Nieuwe invulling 

meer informatie

 

In Stadion de Wageningse Berg en in de naastgelegen watertoren verrijst de komende jaren het Future Center Wageningen: een innovatief en multifunctioneel complex waar kennis en kunde op het gebied van voeding, beweging en gezondheid samenkomen en waar tegelijkertijd een uniek stukje voetbalhistorie wordt bewaard.

 

Het idee

Op een historische plek op de Wageningse Berg geeft het Future Center Wageningen invulling aan de toekomst. Instellingen uit de wetenschap, het bedrijfsleven en de medische wereld vestigen zich op deze unieke locatie. Allemaal hebben ze iets te maken met de thema’s voeding, beweging en gezondheid. Een gevarieerde gebruikersgroep die elkaar in kennis en kunde aanvult. Zij vormen gezamenlijk  h et kennis-, innovatie-, en trainingscentrum Future Center Wageningen. 

Future center wageningen

Naast de instellingen die zich in het Future Center vestigen, maken ook andere groepen gebruik van de beschikbare faciliteiten. Zo is het voetbaldveld uitstekend geschikt voor bijvoorbeeld voetbaltoernooien, als oefenaccomodatie en als proeftuin voor teamsporten. De innovatieve vergader- en overlegruimtes in de watertoren, met schitterend uitzicht over de Veluwe en de Betuwe, bieden mogelijkheden voor een breed scala aan inspirerende bijeenkomsten

 

Future center wageningen

Het ontwerp

De eerste schetsontwerpen zijn gemaakt. De gebouwen zijn modern, licht en transparant. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol. Dat is extra belangrijk omdat het Future Center in een prachtig bosgebied wordt gevestigd. Zo wordt alles gedaan om zo min mogelijk energie te verbruiken en worden ecologisch verantwoorde materialen gebruikt.

Op het terrein worden alleen elektrische voertuigen toegelaten om de druk op de omgeving zo klein mogelijk te maken. De lichtmasten, die nu nog het voetbalveld van het voormalige FC Wageningen markeren,  zijn niet meer van deze tijd en maken plaats voor precisieverlichting. Zo wordt de aangrenzende natuur niet onnodig belast.

Voortgang

Voor de realisatie van het Future Center is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. De gemeenteraad van Wageningen heeft het bestemmingsplan op 9 mei 2016 goedgekeurd.

Nu wordt gewerkt aan het definitieve ontwerp van het Future Center en vervolgens kan worden gestart met de bouwvoorbereidingen.

Future center wageningen
Future center wageningen
Future center wageningen
Future center wageningen